YETENEK YARIŞMASI

YETENEK YARIŞMASI

SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK YETENEK YARIŞMASI

Yarışmanın konusu "bağımlılık" olup yarışma; ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrenciler tarafından görsel ve edebi kategorilerde hazırlanacak olan eserleri kapsayacaktır.

Yarışmaya, görsel kategoride afiş, resim, karikatür veya kısa video alanlarından; edebi kategoride ise kompozisyon, şiir, öykü, deneme veya anı alanlarından sadece birinden katılım yapılabilecektir. Bir öğrenci hem görsel hem de edebi kategoride başvuru yapabilecektir.

14.01.2021 217

Yarışmanın duyurusu ile ilgili hazırlanan afişler, duyuru filmi vb.Eğitim Bilişim Ağı(EBA) ve EBA TV'de yayınlanacak ayrıca il millî eğitim müdürlükleri aracılığıyla ilçe millî eğitim müdürlüklerine ve okullara yarışma duyurusu iletilecektir. Ayrıca afişler, duyuru filmi vb. materyaller yarışma ile ilgili web sitesi olan snsg.yesilay.org.tr adresinde de dijital olarak yer alacaktır. Uzaktan eğitim sürecinde il/ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığı ile okul idareleri tüm öğretmenlerini yarışma ile ilgili bilgilendirecek ve çevrimiçi /yüz yüze derslerde öğrencilere yarışma duyurularının yapılması sağlanacaktır.

Yarışma il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda, özel eğitim ve rehberlik hizmetleri birimi koordinesinde yürütülecektir.

Başvuru yapılırken; öğrenci ve velisine ait ad-soyad, T.C. kimlik numarası, cep telefonu, mail adresi, okul, sınıf bilgisi ve öğretmenine ait ad-soyad, cep telefonu, mail adresi, görev yapılan okul, branş gibi kişisel veriler başvuru esnasında yarışmanın düzenlenmesi, seçimin yapılması, ödül sahiplerinin ilan edilmesi, ödüllerin teslimi, ödül törenlerinin düzenlenmesi gibi amaçlarla işlenebilir ve aktarılabilir. Başvuru sahibi öğrenci, öğrencinin velisi ve öğretmen, yarışma kapsamında Yeşilay' a aktarılan ve Yeşilay tarafından işlenen kişisel verileri ile ilgili 6698 sayılı KVKK gereği aydınlatma metninin ve KVK politikasının kılavuz ekinde yer aldığını, aydınlatma metinlerini ve KVK politikasını okuduklarını ve bilgi sahibi olduklarını kabul ederler.(Ek-1-2-3). Öğrenci, öğrenci velisi ve öğretmene ait KVK Aydınlanma Metni ve/veya açık rıza metinleri doldurulduktan sonra okul müdürlükleri tarafından muhafaza edilecektir. Ayrıca öğrenci, öğrenci velisi ve öğretmen başvuru aşamasında da snsg.yesilay.org.tr sayfasından KVKK gereği aydınlatma metni ve/veya açık rıza metinlerini online olarak mutlaka onaylanmalıdır. KVK politikası detaylı olarak snsg.yesilay.org.tr adresinde düzenlenmiş olup, buradan ulaşabilirsiniz.

Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenler öğrencilerden eserlerini on-line ortamda (mail, cep telefonundan fotoğraf vb. şekilde) alarak snsg.yesilay.org.tr'den başvuruları yapabilecektir. Öğrenciler hazırladıkları eserlerini daha sonra kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine, 4. maddede belirtilen takvim dâhilinde teslim edecektir.

İl/ilçe millî eğitim müdürlükleri ve okullar snsg.yesilay.org.tr adresine girerek sayfanın sağ üst kısmında bulunan "Yarışmaya Katıl" butonuna tıklayıp, sisteme giriş yapacaklardır. (Giriş ekranında yer alan MEBBİS numarası- girişlerin yapıldığı okulda görevli öğretmene ait olmalıdır. Kadrolu olduğu okulun dışında başka bir okulda görevlendirme ile bulunan öğretmenlerin giriş yapması durumunda girilen eserler öğretmenin kadrolu olduğu okulda görülecektir. Bu konuya dikkat edilmesi gerekmektedir.) Okullarda kurulan komisyon açılan sayfada yer alan yönlendirmeleri dikkate alarak, öğrencilerden gelen tüm eserleri sisteme yükleyecek, öğrenci tarafından okula teslim edilmiş ancak sisteme girişi yapılmamış eserlerden okul müdürlükleri sorumlu olacaktır.

Uzaktan eğitim/yüz yüze eğitim sürecinde okul idareleri tarafından öğretmenlere yarışma hakkında bilgilendirme yapılması, öğretmenler tarafından öğrencilerin yarışma hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla çevrimiçi /yüz yüze derslerinde veya diğer platformlar aracılığı ile yarışma hakkında bilgi vermeleri, yarışma duyurusunun yapılması sağlanmalıdır.

İl/ilçe millî eğitim müdürlükleri ve okullar dereceye giren eserleri oluşturdukları komisyonlar tarafından 4. maddede belirtilen takvim dâhilinde belirlenen zaman dilimlerinde sistem üzerinden seçeceklerdir.

Başvuruların başlaması ile birlikte il/ilçe millî eğitim müdürlükleri snsg.yesilay.org.tr adresine giriş yaparak sayfanın sağ üst kısımda bulunan "Yarışmaya Katıl" butonuna tıklayıp sisteme giriş yapacakları sayfaya erişeceklerdir. Bu sayfada yer alan yönlendirmeleri takip ederek sisteme giriş yapıp, il ve ilçedeki başvurularla ilgili istatistiki veriler görülebilecektir. İl/ilçe millî eğitim müdürlükleri sorumluluğunda, özel eğitim ve rehberlik hizmetleri birimi koordinesinde okulların yarışmaya katılım durumu sürekli kontrol edilerek katılımın az olduğu ya da olmadığı bölgelere gerekli duyuru ve yönlendirmeler yapılacaktır.

 

 

 

Yarışma Takvimi

BAŞVURU TARİHLERİ

11.01.2021 - 31.03.2021

 

OKUL DEĞERLENDİRME DÖNEMİ

01.04.2021 - 05.04.2021

 

İLÇE DEĞERLENDİRME DÖNEMİ

19.04.2021 - 22.04.2021

 

İL DEĞERLENDİRME DÖNEMİ

03.5.2021 - 07.05.2021

 

İL ÖDÜL TÖRENİ

08.05.2021 - 31.05.2021

 

ÜLKE ÇAPINDA DERECEYE GİREN ESERLERİN BELİRLENME TARİHİ

14.06.2021 - 18.06.2021

 

YARIŞMA SONUÇLARININ AÇIKLANMASI VE BÜYÜK ÖDÜL TÖRENİ

2021 Temmuz

 

 

https://snsg.yesilay.org.tr/yarisma-kilavuzu